Bine aţi venit pe - Portalul Nr.1 - din Moldova unde puteţi privi Posturi TV On-Line din Moldova

Un nou post de televiziune în Moldova! Membrii CCA au rămas impresionați


Piața mediatică din Republica Moldova se îmbogățește cu un post de televiziune. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a acordat astăzi, în unanimitate de voturi, licență de emisie Firmei „HONESTAS” S.R.L., pentru postul de televiziune „Axial TV”. 

Postul va fi unul de tip generalist, apolitic, iar grila de emisie va include producție autohtonă: ştiri, emisiuni informativ-analitice, filme documentare, emisiuni de autor, emisiuni pentru copii şi de divertisment. În total, în grilă sunt incluse peste 20 de emisiuni. 
”Axial TV își propune să fie o televiziune diferită de celelalte, am studiat din timp ce avem. Am decis să ne axăm pe cultură, educație, pe promovarea valorilor umane”, a menționat Silvia Caloianu, fondatoarea postului TV. Aceasta a mai spus că deja au fost realizate emisiuni-pilot, a fost creat site-ul postului, care însă rămâne ascuns până la lansarea televiziunii.
Mai mult, Caloianu a dat asigurări că deja a fost selectat o parte din personal și că nu sunt probleme, din punct de vedere financiar, întrucât multe dintre emisiuni sunt ușor de realizat și nu necesită cheltuieli semnificative.
Membrii CCA au fost impresionați de conceptul editorial al postului TV - care include doar producție autohtonă și puține investiții -, însă au făcut recomandări cu privire la volumul producției autohtone, care este indicată drept 95%. În acest sens, membrul CCA Mariana Onceanu-Hadârcă a venit cu recomandarea de a indica producția autohtonă proprie în proporție de 70%, lăsând o marjă de 30% pentru producția achiziționată.